Huifkartochten

Kinderverjaardagsfeestje Gezellig bij elkaar, ook bij minder mooi weer, in een comfortabele huifwagen. Altijd getrokken door twee verzorgde, sterke trekpaarden steeds met een ervaren voerman of koetsier.

Huifwagens

Afgewerkte uitrusting

De wagens hebben een gemakkelijke opstap, aangename zitjes, heldere vensters en een goede en stabiele vering: dit alles voor uw rijplezier!

In de wagens passen zelfs 2 of 3 tafels. Mogelijk in de plaats van de tafels, twee extra banken voor het vervoer van kleuters en lagere school kinderen.

Ook kunnen er oprijplaten voor rolstoelgebruikers voorzien worden.

Huifkartocht

Hoeveel mensen passen erin?

Is uw groep groot of klein? Wij hebben vast en zeker de ideale wagen voor u in huis! Een overzicht:

 • Luxe huifwagens voor 25 en zelfs tot 35 personen, getrokken door Belgische trekpaarden.

Arrangementen voor grote groepen (50, 75, 100 of meer) zijn mogelijk.

Paarden

Overzicht

 • Stoere, machtige, sterke Belgische Trekpaarden... soms tot wel 1000 kg zwaar.

Aankleding

Belgische trekpaarden Onze boerenpaarden worden gereden met op een maat gemaakt gareeltuig, versierd met een bellenkrans en inox beslag.

Cadeautip! Verras pa, ma of de jubilarissen, Sara of Abraham, en geef eens een huifwagencheque van Het Werkend Trekpaard cadeau!

Foto's

Huifwagen (binnenzicht) Huifkartocht Huifkartocht

Meer foto's

Duurtijden van de routes

Om een idee te krijgen van de tijd die nodig is om bepaalde routes af te leggen, kunt u de tabel hieronder raadplegen.

Als je zelf graag een andere route samenstelt? Geen probleem… Reken gemiddeld ongeveer 6 km/uur.

Van Naar Tijd
De Bosrust De Gerda Hoeve 1:00
't Pannenhuske 1:15
De Bakkersmolen 1:30
in den Anker 1:45
De Kiekenhoeve 2:00
't Ossekopke 1:15
Kir Royal 0:50
Jagersrust 0:30

Waarheen voert de rit?

De rit voert langs zorgvuldig uitgestippelde routes met aantrekkelijke stopplaatsen.

Nederland

Waarheen vanaf De Bosrust?

 • De Buisse Heide De Oude Buisse Heide met de Henriette Roland Holst wandelroute en landgoed Wallstein. 't Pannenhuske is een klein gezellig cafeetje gelegen in De Buisse Heide, net over de Nederlandse grens, te bereiken met de huifwagen na ongeveer 1:15u rijden vanaf taverne De Bosrust. Er is een kleine houten speeltuin, een doolhof en als specialiteit héle grote pannenkoeken! Ook is het mogelijk om onderweg als onderbreking een korte wandeling te maken. Een gedeelte van de Henriette Roland Holst wandeling of de Theekoepel route met onderweg panelen met strofen en verzen uit haar gedichten. De Theekoepel kijkt uit over een natuurlijk ven met talrijke kikkers en salamanders en in de verte kun je de purperen heide ontwaren waar Vincent Van Gogh veel vertoefde.
  Nieuw: voor de kleintjes een kabouterwandeling in de Buisse Heide!
 • De Gerda Hoeve De Nispense Achterhoek met zijn uitgestrekte vergezichten en eventueel een stopje bij de Ambachtelijke IJsboerderij de Gerda Hoeve op ongeveer 1u rijden over rustige landwegen vanaf De Bosrust. De Gerda Hoeve ligt nabij landgoed Visdonk in een prachtig natuurkader. Overheerlijk versgemaakt roomijs en sorbet-ijs geproduceerd door eigen koeien met uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten en natuurlijke smaken (100 verschillende). Dus zonder kleur-, geur- en smaakstoffen! Wat is er heerlijker dan een lekkere onderbreking in de prachtige natuur met een lekker ijsje?
 • Naar landgoed Visdonk met een korte wandeling naar het Rozenven.
 • De Rucphense Heide, een 2000 ha groot natuurgebied met als stopplaats 't Ossekopke met zijn grote speeltuin.
 • De Wouwse Plantage De Wouwse Plantage met zijn diversiteit aan gewassen en uitgestrekte bossen.
 • De Moerse Bossen waar Vincent Van Gogh veel vertoefde, met een stopje bij café In den Anker. Dit is een kleine boerderij, annex cafeetje, gebouwd in 1635 dat te bereiken is via de Buisse Heide en verder door naar de Moerse Bossen langs een prachtige rustige zandweg met een mooi aangelegd fietspad. Volop door de natuur op ongeveer 1:45u rijden vanaf De Bosrust. Hun specialiteit? Heel lekker appelgebak, verse fruitvlaaien en Brabantse saucijzenbroodjes!
  In de nabijheid bevindt zich ook nog de Trappistenabdij Maria Toevlucht. Deze is altijd toegankelijk tijdens de diensten.
 • Herberg ’t Pannehûske is al sinds 1891 een begrip in de regio, met een antieke inrichting uit grootmoeders tijd, gelegen aan de magische poort van Achtmaal naar Zundert en andere exotische werelddelen... Er wordt gefluisterd dat als je eenmaal ’t Pannehûske bent binnengestapt, je ogen, oren en smaak telkens weer worden verrast door een overweldigende reis terug in de tijd... Een lang vervlogen tijd die we alleen nog kennen van de sprookjes van oma en de sterke verhalen van opa...
  ...in Achtmaal bij ’t Pannehûske in de bossen van landgoed Wallsteijn, waar je nog gewoon op je gemak kunt eten, een goed gevuld bord krijgt voor een schappelijke prijs, waar mensen werken bij wie gastvrijheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Laten we er zuinig op zijn!