Huifkartochten

Kinderverjaardagsfeestje Gezellig bij elkaar, ook bij minder mooi weer, in een comfortabele huifwagen. Altijd getrokken door twee verzorgde, sterke trekpaarden steeds met een ervaren voerman of koetsier.

Huifwagens

Afgewerkte uitrusting

De wagens hebben een gemakkelijke opstap, aangename zitjes, heldere vensters en een goede en stabiele vering: dit alles voor uw rijplezier!

In de wagens passen zelfs 2 of 3 tafels. Mogelijk in de plaats van de tafels, twee extra banken voor het vervoer van kleuters en lagere school kinderen.

Ook kunnen er oprijplaten voor rolstoelgebruikers voorzien worden.

Huifkartocht

Hoeveel mensen passen erin?

Is uw groep groot of klein? Wij hebben vast en zeker de ideale wagen voor u in huis! Een overzicht:

 • Luxe huifwagens voor 25 en zelfs tot 35 personen, getrokken door Belgische trekpaarden.

Arrangementen voor grote groepen (50, 75, 100 of meer) zijn mogelijk.

Paarden

Overzicht

 • Stoere, machtige, sterke Belgische Trekpaarden... soms tot wel 1000 kg zwaar.

Aankleding

Belgische trekpaarden Onze boerenpaarden worden gereden met op een maat gemaakt gareeltuig, versierd met een bellenkrans en inox beslag.

Cadeautip! Verras pa, ma of de jubilarissen, Sara of Abraham, en geef eens een huifwagencheque van Het Werkend Trekpaard cadeau!

Foto's

Huifwagen trouw Huifkartocht Huifkartocht

Meer foto's

Duurtijden van de routes

Om een idee te krijgen van de tijd die nodig is om bepaalde routes af te leggen, kunt u de tabel hieronder raadplegen.

Als je zelf graag een andere route samenstelt? Geen probleem… Reken gemiddeld ongeveer 6 km/uur.

Van Naar Tijd
De Bosrust De Gerda Hoeve 1:00
't Pannenhuske 1:15
De Bakkersmolen 1:30
in den Anker 1:45
De Kiekenhoeve 2:00
't Ossekopke 1:15
Kir Royal 0:50
Jagersrust 0:30

Waarheen voert de rit?

De rit voert langs zorgvuldig uitgestippelde routes met aantrekkelijke stopplaatsen.

Essen

Rondje Essen

 • Vertrek vanaf taverne De Bosrust naar de Bakkersmolen en de Kiekenhoeve. Eventueel met een wandeling in het Bosmuseum. Daarna langs de grens via voormalige smokkelpaadjes terug naar De Bosrust.
 • De Kalmthoutse Heide Vanaf de Bakkersmolen naar de Kalmthoutse Heide, met mogelijkheid tot wandelen onder begeleiding van een gids in het natuurreservaat, en via de Wildertse Bossen terug naar de vertrekplaats.
 • Vanaf de Kiekenhoeve naar de Wouwse Plantage.

Waarheen vanaf De Bosrust?

 • De Bosrust, restaurant-taverne met speeltuin en minigolf, ligt in de nabijheid van de bossen van Essen-Horendonk. De mooie grote omheinde houten speeltuin is een waar paradijs voor uw kinderen! Ook is er een leuke en zelfs verlichte minigolfbaan, een groot zonneterras, een gezellige feestzaal en een grote veranda met speeltuigjes voor de kleintjes. Een uitgebreide spijskaart met maandaanbiedingen. Tevens een vertrekplaats voor wandelingen van verschillende afstanden.
 • De Horendonkse Bossen met zijn historische smokkelpaadjes.
 • De Wildertse Duintjes met het Bosmuseum met het Bosleerpad.
 • De Bakkersmolen te Essen-Wildert De Bakkersmolen te Essen-Wildert met zijn molen, stoommachines en bakkersmuseum is zeker ook een bezoekje waard! De molen kan zowel op windkracht als met de stoommachine aangedreven worden. Op zondag is het bedrijf in werking te zien (voor groepen tijdens de week op afspraak). Er wordt nog brood gebakken in een met hout gestookte bakoven. In de winkel worden overheerlijke molenkoeken en diverse ambachtelijk gemaakte koffiekoeken verkocht. Voor overheerlijke streekgerechten kunt u terecht in de Molenhoeve.
 • De Kiekenhoeve met het Karrenmuseum. In deze voormalige oude boerderij van de Abdij van Tongerlo vind je de nostalgie van vroeger terug. De graanzolder is uitermate geschikt voor feestjes en in de mooie veranda of op het groot terras is het gezellig vertoeven. Er is een ruime keuze uit een specialiteitenkaart, diverse broodmaaltijden en voor grote groepen speciale prijzen en aanbiedingen. Achter de Kiekenhoeve bevindt zich het vermaarde Karrenmuseum met een waardevolle collectie van oude karren en nostalgische koetsen. De Heemkundige Kring van Essen heeft er het levendig beeld van het Kempische dorpleven van weleer ondergebracht met een boeiend en compleet overzicht van oude beroepen en ambachten uit moeders, grootmoeders en nu zelfs uit overgrootmoeders tijd. Beslist een aanrader!
 • 't Kniphof van Mevrouw Colette Driessens met haar knip- en kantwerk.
 • Het Folklore Museum Gerard Meeusen in het gemeentehuis.